Drömmen om betong är ogrusad

BetongDesign startade med målsättningen att tillverka köksbänkskivor i betong för ungefär fem år sedan. I dag tillverkar företaget en rad olika betongprodukter förutom bänkskivor till kök - bord, receptionsdiskar, TV-bänkar, med mera.

Företaget startade sin resa på natursköna Bjärehalvön, där mycket av inspirationen fortfarande finns. BetongDesign har sen några år tillbaka sitt huvudsäte i Kävlinge, norr om Lund.

Drivna delägare med känsla för det konkreta

Grundarna bakom BetongDesign, Kristian Holmquist och Magnus Elmqvist, har känt varandra sedan barnsben och har alltid varit mycket intresserade av inredning och design. I dag drivs företaget av tre drivna delägare som alla blivit förälskade i materialet betong.

Fascinationen för materialet, formbarheten och variationen i utseende närde drömmen om att kommersialisera de kunskaper och erfarenheter som Magnus Elmqvist och Kristian Holmquist skaffat sig genom åren. När sen betongbänkskivor kom på tal som av en händelse under en köksrenovering blev drömmarna till verklighet.

Jakten på den perfekta betongblandningen

Fast beslutna att hitta en perfekt metod och en perfekt betongblandning för tillverkning av köksbänkskivor drog de igång verksamheten. Men det dröjde inte länge förrän grundarna blev betydligt mer ödmjuka inför betongens komplexitet.

Efter otroligt mycket experimenterande och framförallt tack vare en tredje delägare, Kristian Holmquist, har visionen om en perfekt betongblandning tagit stora kliv mot att bli verklighet.